Erogén zónák – erogén zenék

Testünk és kedvesünk teste nagyszerű hangszer, érdemes rajta virtuóz módon játszani. Ehhez nem árt, ha ismerjük egymás testét, és megtanuljuk, hogy miként tudjuk a legszebb „hangokat” előcsalogatni. Az eredmény egy kölcsönösen gyönyörűséges összhangzat lehet. Ha tudjuk, értjük, hogy mi megy végbe a testünkben, a szerelem művészetében eljuthatunk legalább az amatőr művész örömteli pozíciójába. 

Sem a nők, sem a férfiak nem értik sokszor, hogy azzal, amivel korábbi partnerüket „eredményesen” kényeztették, miért nem ér semmit új kedvesüknél. Még az is könnyen lehet, hogy ugyanannál a nőnél, férfinél, (a test és a lélek összetett változásai miatt) egy érintés, amely eddig nagyszerűen működött, most éppen nem vagy csak alig működik. Ezért nem kell elvárnunk a partnerünktől, hogy kitalálja, mi a jó nekünk, ha nem mondjuk meg neki.

Az érintés ereje

Az érintés, tapintás, simogatás az egyik legalapvetőbb része szexualitásunknak.  Az emberi test bőrfelületét több tízezer érzékeny – érzékelő – idegvégződés (receptor) hálózza be a talpától a feje búbjáig, jelentős szerepet betöltve környezetünk érzékelésében. Bőrünk a legkisebb érintésre, a nyomás vagy hőmérséklet legcsekélyebb változására is reagál. Vannak ugyanakkor olyan testrészeink, bőrfelületeink, amelyekben sűrűbbek az érzékelő idegvégződések és amelyek különösen hevesen, és nemi ingert, erotikus izgalmat kiváltva reagálnak az ingerekre.

Ezeket az erotikusan fokozottan izgatható területeket (erogén zónákat) olyan nagyvonalúsággal látta el a természet érzőideg-végződésekkel, hogy a legfinomabb érintésük is gyönyörűséggel szolgálhat.


Ugyanakkor erogén zónák oda, zónák ide, a vonzó és kívánatos társ érintése bármely testrészünkből nemi ingert válthat ki. A hiedelmek ellenére a férfiak és a nők egyaránt bőségesen el vannak látva erogén zónákkal. Annyi csak az eltérés, hogy máshol sűrűsödnek ezek, (a nőknél a csikló, a hüvelybejárat és a szeméremdomb tájéka, a férfiaknál a hímvessző, a makk, a herezacskó és környéke a „legérzékenyebb”).

Nemi szervek és más erotikusan ingerelhető testrészek

Fontos azonban, hogy az „udvarlást”, vagyis az előjátékot ne a nemi szervek ingerlésével kezdjük. Noha a nemi szervek a fő erogén zónák, mégis, csak rájuk koncentrálni a test számtalan egyéb gyönyörzónája rovására olyan, mintha egy pazar háznak csak a nappaliját használnánk. Az ujjak, a hajas fejbőr és a nyak találkozása, a fülcimpák külső járatainak, a belső könyökhajlatoknak az érintése, stb. jól készít fel az ölelkezésére. Az örömszerző pontok izgatásának (érintésének, simogatásának, dörzsölésének, nyalogatásának, stb.) hatására a légzés gyorsul, megemelkedik a vérnyomás, a nemi szervek tájéka megduzzad, vérellátása fokozódik. A kényeztetés hatására a szív ritmusa percenként akár 180-ra gyorsulhat, a hasfal lehűl, a légzés pedig szaporábbá válik. A test készül az egybeolvadásra, kezdetét veszi a szexuális válaszciklus.
d

A nő és a férfi legérzékenyebb örömszerző pontjai

Ami azt illeti, a hagyományos felosztást követve először külön táblázatot kezdtem összeállítani. Kiderült azonban, hogy külső nemi szervek (az un. „elsődleges örömszerző területek” tekintetében) mutatkozó nyilvánvaló különbségtől eltekintve nincs lényeges különbség nők és férfiak örömszerzésre alkalmas pontjai között. Kétségtelen, hogy míg a férfiak többségére a látvány, addig a nőkre az érintés hat serkentőbben.
Ebből azonban nem következik, hogy a férfiak érzéketlenebbek lennének az érintésre, mint ahogy az sem, hogy csupán egyetlen örömszerző részecske lenne a testükön (a lábuk között). Szerencsére a természet nőket és férfiakat egyaránt tékozló nagyvonalúsággal látott el – örömszerzésre is alkalmas – érzőideg-végződésekkel. Testünk tetőtől talpig szerelemre termett, izgatható. Már egy leheletfinom érintés vagy csók is felgerjesztheti bennünk a vágyat.
Tetőtől-talpig
Fejbőr
Az előjáték legeleje, legjobb kiindulópontja a fejbőr gyengéd simogatása, ami oldja a feszültséget, és kellemes erotikus inger is. A „hajmosó módszert” kell alkalmazni, az agyalaptól a homlok felé tartó körkörös masszázst.
Haj, hajtő
A haj vonulatát körbesimítani nagyon érzéki dolog. A már ellazult arc és fejbőr izgatásának első lépcsője. A haj simogatása nyugtató, feszültségoldó hatású, nem beszélve a fejbőr érzéki masszírozásáról.
Szemöldök, szemhéj
Nagyon vékony alatta a bőr, ezért különösen érzékeny terület. Már az odalehelt csók is hatásos lehet.
Fül, fülcimpa
A fülkagyló és a fülcimpa tele van idegvégződéssel, a test egyik legerogénebb zónája. Az érintést azonnal az agy vágyközpontjába továbbítják. A nedves jellegű érintéseket általában kerüljük, legfeljebb csók formájában alkalmazzuk. Igen hatásos a száraz-forró hatások alkalmazása, vagy pl. a „mellbimbó a fülhöz” játék, no és a gyengéd harapdálás.
Ajkak
Szex és szerelem csók nélkül elképzelhetetlen. Az ajkak találkozása, a csókolózás könnyen és gyorsan izgalomba hozza az embert. A csók hatására az ajkak megtelnek vérrel, megduzzadnak, így a vékony bőr miatt sokkal jobban ingerelhetők.
Nyak
A japánok külön nevet adtak a nyaki vágypontnak (jin gel-nek hívják). Apró, gyengéd harapdálással, körmökkel való finom ingerléssel, ujjbeggyel való simogatással borzongató, jó érzéseket lehet kiváltani.
Tarkó
A hátsó hajtő, az „öreglyuk” környéke a gerinc szexuális energiáinak legfontosabb járata. Fontos a simogatása.
Arc
Az arcot borító puhább, selymesebb bőrnek jól esik a simogatás és a csók.
Váll, vállödör
Az egyik sajátos, női erogén zóna. A váll csókolgatása, a nyak irányába lassan haladva, felpörgeti az érzékeket.
Vállöv
Minél lazább a nyak és a vállöv, annál jobb a szex. Érdemes tehát ezt a testrészt kicsit meggyúrni, megmasszírozni.
Hónalj
A sok idegvégződés miatt érzékeny, de elég csiklandós terület is. A szőrzet gyökerénél lévő igen finom érzékelők jóformán azonnal továbbítjuk az izgalmat az agy vágyközpontjába.
Hát, lapockák köze
A hát egész felülete érzékeny. Konkrét pontok: a váll alatti rész a lapockáknál, és az egész gerincvonal, a tarkótól véges végig lefelé.
Mell, mellbimbó
Kevés testrész bír olyan szexuális vonzerővel, mint a női mell. A mellbimbó és a körötte levő terület igen érzékeny. Egyes nők pusztán a mellbimbók kézzel vagy szájjal való ingerlésével (finom dörzsölésével, simogatásával, csókolgatásával, nyalogatásával, szívogatásával, gyengéd csavargatásával, stb.) elérhetik az orgazmust. Még a két mell közti terület is többnyire a nő egyik legérzékenyebb erogén zónája. A gyönyör közeli állapot ráadásul a mellbimbóknál szemmel is látható. Izgatás hatására ugyanis sötétebb árnyalatú lesz a mellbimbó körüli bőr, a bimbó pedig megduzzad. A legtöbb férfi mellbimbója is igen érzékeny. De ahogy a nőkre, úgy a férfiakra sem egyformán hat az ingerlése.
Felkar belső oldala
A szív, a keringés és a nemi szervek működésére van hatással. A keletiek szerint ez az erogén zóna a szexualitás meridiánján fekszik, amely a szív, a keringés és a nemi szervek működésére van hatással. Ezen a fő „áramvezetéken” folyik a szexuális energia.
Csuklóhajlat
Érintése a fáradt férfiakat fölélénkíti. Megélénkül az érverés, gyorsul a véráram. A csukló gyengéd simogatása növeli a szenvedélyt, felélénkíti a vágyat.
Tenyér, ujjhegyek, ujjhajlatok
A tenyér simogatása jóleső, kellemes érzés, élénkítő hatása is lehet. Az ujjhegyekben pedig a test energiapályái végződnek. Simogatása jóleső érzés, párunkkal összeérintve, érezhetjük az energiaáramlást. 
Simogatása üzenetértékű. Kézzel vagy egy puha ecsettel, netán selyemkendővel simogatva érzéki varázslatot vihetünk végbe.
Alhas
A japánok szerint a vágyat vezérlő övezet és a testi erő központja. A köldök alatt kb. egy ujjnyira található pont enyhe nyomással, simogatással aktivizálható.
Köldök és lágyék
Mindkettő igen érzékenyen és intenzíven reagál az izgatás minden formájára, mivel itt igen sok az idegvégződés. A száraz (selyem, ecset, stb.) és a nedves (jégkocka, meleg olaj) ingerek egyaránt jól hatnak. De akár meg is „teríthetünk” itt (gyümölcsdarabkák, méz vagy tejszínhab) segítségével.
Oldalvonal
A test két oldalán a hónalj közepétől a csípőcsontig vonuló rész. Alig-érintéssel, lágy simogatással igen erotikus a stimulálása.
Hüvely
A szenvedély középpontja (bár inkább a férfiak szenvedélyéé…) és itt található a vitatott G pont is. A nők meglehetősen kis része ér el hüvelyi orgazmust.
Csikló
Legtöbb nőnél a kéjérzet elsődleges központja, érzőidegekkel rendkívül sűrűn behálózott, fokozottan érzékeny terület. Érintése, izgatása akkor vált ki érzéki örömöt, ha a nő már „beindult”, kellően ráhangolódott az együttlétre. A legtöbb esetben a csikló megfelelő izgatása vált ki orgazmust.
Hímvessző
A férfi szexuálisan legérzékenyebb pontja. Sokféleképpen becézgethető, (akár csak a csikló). Az ingerlésre jól észrevehetően reagál: bekövetkezik az erekció.
Herék
A herék valóságos „energia raktárak”. Hátoldaluk és faluk tele van érzőidegekkel.
Farkcsont fölötti rész
A keletiek szerint a „Kundalini kígyó” nyugvóhelye. A kéz gyengéd érintése, melege, vagy néhány finom ütögetés elegendő ahhoz, hogy felébredjen a kígyó és vele a vágy
Fenék
Ahogy a női mell, úgy a fenék is egyszerre szolgálja a figyelem felkeltését és a gyönyört.Mindkét félnek egyformán kellemes lehet, ha a kedvese gyengéden szorongatja, dörzsöli, cirógatja, simogatja, finoman paskolja vagy csókolja, harapdálja a fenekét (popsiját). Különösen izgató, ha a comb és a fenék hajlata felől érkezik a simogató kéz. Érzékeny, szexuálisan izgatható terület még az ánusz (végbélnyílás) környéke is, a legközelebb a hüvelyhez vagy a herékhez legközelebb eső részeken. A prosztata pedig a férfi különleges vágyszerve. A gyengéd női kéz vékony ujjai sokat tehetnek a még gyönyörtelibb együttlétért.
Gát
A hüvely vagy a hímvessző és a végbél közti terület, amely az érintésre igen érzékenyen reagál.
Comb belső oldala
Az itt található különösen finom bőr – a nemi szervekhez való közelsége miatt is –különösen érzékeny az érintésre, simogatásra, nyalogatásra, csókolásra, és a jeleket közvetlenül az agyba továbbítja. Nagyon sok nő és férfi számára az egyik legerotikusabb érzés e terület stimulálása.
Térdhajlat
Szintén tele van idegvégződéssel. Érinthetjük akár sállal, akár csókkal, akár ujjunkkal és a hatás nem marad el.
Boka, láb, lábujjak
A láb sok gyönyör forrása lehet. A lábujjak is igen érzékenyek. Meglepően érzéki lehet a boka egyes részeinek izgatása… Legérzékenyebbek a lábfej felső részei, illetve a lábujjak. A lábujjak gyengéd simogatása, csókolgatása, esetleg a nagylábujj szopogatása, egyeseknél erősen fokozza az érzéki örömöt.
Talp
Igen érzékeny tájék, nem véletlenül népszerű a talp masszázs is.
Sarok
A lábvég idegvégződései itt futnak össze, a sarok hátsó harmadábanA keletiek szerint ez a rész a herékkel áll összeköttetésben.
d
Nem győzöm hangsúlyozni, a fenti információk csupán tájékoztató jellegűek! Az, hogy az adott pillanatban kinél éppen melyik pont ingerlése fűti fel, lobbantja lángra a vágyat, mindenki csak maga tudhatja. Mindenkinek más az ízlése, vágya a hely, a nyomás, a mozgás, a ritmus az ingerlés erőssége, módja, folyamatossága vagy szakaszossága tekintetében is. A test egyes részeinek ujjal, szájjal, nyelvvel, stb. való izgatása érintése különböző hatásokat vált ki. Vannak, akik egyes részeken vagy időpontban az erősebb ingereket, dörzsölést kívánják, mások a gyengédebb érintéseket élvezik, egyesek számára pedig az adott rész érintése szinte elviselhetetlen.

Játék, játék…

d
Teste hangszer
A jó szerető úgy „játszik” párja testének „hangszerén”, hogy észreveszi, mikor csukja be a szemét, lazul el, vagy éri áramütés, mikor vesz nagy lélegzetet, mikor nyög vagy sóhajt. Észleli bőrének színeváltozását, a táguló pórusokat, látja a testén megjelenő apró, piros foltokat, az égnek meredő szőrszálakat… A hatást tehát a „válaszon” lehet lemérni, a figyelmes szerető pedig megpróbálja megfejteni, minek örül a partnere…
Mielőtt kényelmesen hátradőlnénk, mint az erogén zónák újdonsült szakértői, talán nem árt emlékeztetni arra, hogy az ember legérzékenyebb erogén zónája az agyNincs az a nagyszerű, virtuóz lepedőgyűrő „technika”, amely igazán jó szexhez vezetne, ha nem társul hozzá – legalább valamelyest – a lélek, a képzelet, az érzékiség, az intimitás. Sőt a beszéd is izgató lehet szex közben. Egy jó szexuálterapeuta pedig nemcsak a felmerülő problémák megoldásában, de az intimitás elmélyítésében is tud segíteni.
+36 20 438 4667  (dr. Dóczi Rita)
A szexuálterápiáról bővebben