Kognitív viselkedésterápia

 

MEGOLDÁSOK A KOGNITÍV VISELKEDÉSTERÁPIA SEGÍTSÉGÉVEL

Tanácsadás Budán és online is

Kinyitni

A megoldáshoz vezető út kezdete a tényként kezelt benyomások, meggyőződések, hiedelmek megkülönböztetése a valódi tényektől.

Hipotézisek

A következő lépés a feltételezések felállítása és megvizsgálása a hibás meggyőződésekkel kapcsolatban: igaz vagy hamis, mi lenne, ha… stb.

Adatok gyűjtése

A harmadik lépés az alkalmazott minták valamint a tények, adatok gyűjtése, megvizsgálása, és az ezekhez való viszony kialakítása.

Új reagálás

A valódi tények sokszor kemény dolgok, és nem mindig megkerülhetőek. De ha képesek vagyunk másként reagálni rájuk, nyertünk.

Mit ad Önnek

a kognitív terápia?

A kognitív terápia a tapasztalás és a(z általános) törvényszerűségekre az egyes eredményekből, adatokból történő következtetés rendszerén nyugszik. Ez a fajta problémakezelés abban segíti, hogy szubjektív benyomásait ne bizonyosságnak, hanem csupán feltételeznék tekintse, és azokat az ismert tények, a hozzánk érkező adatok figyelembe vételével vizsgálja felül. A legfontosabb, hogy Ön megértse a valós tényeket, és saját feltételezései objektív megítéléséhez megfelelően használható módszereket dolgozzon ki. Az ehhez vezető úton kap biztos szakértelmet és segítő kezet tőlünk.

TÉNY

A kognitív viselkedésterápia módszertanát Aaron Beck dolgozta ki az 1960-as években. Arra a tapasztalati tényre alapoz, hogy szemléletmódunk és hiedelmeink alapvetően meghatározzák az érzelmi reakcióinkat és a viselkedésünket. Vagyis azonos történésnek különböző jelentése van ill. lehet a különböző emberek számára. Már Epiktétosz is megjegyezte: „Az embert nem maguk a dolgok, hanem az a mód zavarja meg, ahogyan a dolgokat látja”.

Kérjen időpontot!

Itt tud online időpontot kérni gyorsan, kényelmesen.

IDŐPONTOT KÉREK!

Vagy egyszerűen hívja ezt a mobil számot!

+36 20 438 4667

Többet a kognitív terápiáról

TOVÁBB

Önre szabott

Az elérni kívánt célhoz vezető terápia minden esetben személy szerint önre szabott, és cselekvő együttműködést feltételez.

Integratív módszerek

Kizárólag tudományosan megalapozott, a gyakorlatban sokszor bizonyított módszerek és eszközök együttesét alkalmazzuk.

Gyakorlat teszi…

Nálunk csak “lehetséges küldetések” vannak, és kipróbálás, tesztelés, megvalósítás, gyakorlás. A kompetencia megélése. 

Az Ön tempójában

Addig és annyiszor, ameddig és ahányszor a siker eléréséhez szükséges. Tehát: a saját tempójában haladhat a célig.

Ön dönt

Minden alkalommal közösen vizsgáljuk, hol tart a kitűzött célhoz képest. Ennek alapján Ön dönt, a mi segítségünkkel megy-e tovább.

Könnyen elér(i)

Ha információra van szüksége, kérdése van, ha időpontot kíván foglalni vagy módosítani, mindezt egyszerűen eléri.

.