Asszertivitás tréning

egyéni vagy kiscsoportos

 

ASSZERTIVITÁS TRÉNING

– a pszichodráma eszközeivel,

– kognitív módszerekkel,

– rengeteg gyakorlással.

Tanulj és találj jó megoldásokat arra a kihívásra, hogy egyértelműen és határozottan tudd megfogalmazni és képviselni önmagad ill. a saját érdekeidet, miközben elfogadással és tisztelettel figyelsz a konfliktusban érintett partneredre is!  

Ehhez vedd igénybe a pszichodráma egyedi eszközeit is, amelyek eredményesen segítenek,hogy jobban ráláss működésmódjaidra, kihívásaidra, problémáidra, és elindulhass az “elég jó” megoldásokhoz vezető úton.

Gyere a tréningre egyénileg, vagy csatlakozz egy kislétszámú csoporthoz, ahol a saját élmény, tapasztalat és az egyes eredményekből, adatokból történő következtetések rendszerén nyugvó kognitív terápia egyes eszközeit is alkalmazzuk.

Tapasztald meg, ahogy egymást különösen hatékonyan kiegészítő, harmonikus egységbe ötvözzük a pszichodráma és a kognitív terápia szemléletét, módszereit ill. megoldásait az asszertivitás gyakorlati megoldásaival.

 

 

Tematika:

Asszertivitás tréning

1) Mit jelent asszertívnak lenni? A 4 fő viselkedéstípus (agresszív, passzív, passzív-agresszív és asszertív) jellemzői, használatának okai és következményei

2) Az asszertivitás előnyei, jellemzői és típusai. Az asszertivitás lehetséges negatív következményei

3) Az asszertív jogok és kötelességek listája. Az asszertív viselkedés eszközei.

4) “Zsiráftánc” (az asszertív üzenet 4 lépése). Milyen helyzetekben lehet különösen hatékony az asszertív viselkedés?
Hatékony hallgatás, hatékony közlés, jogérvényesítő és kapcsolatmenedzselő helyzetek, mások indulati közléseinek fogadása, szimpátianyerő szándék, vita, kérés, hogyan mondjunk nemet?, düh kifejezése, mit kezdjek mások zavaró viselkedésével?, manipulatív emberek kezelése, hogyan motiváljunk?, kritika/panasz fogadása, hogyan adjunk negatív/pozitív visszajelzést?

5) Melyek lehetnek azok a helyzetek, amelyekben az asszertív kommunikáció nem hatékony? Az asszertív viselkedésen kívül mit tehetek, hogy jobban érezzem magam? Hogyan viszonyulhatok a konfliktusokhoz másképp?

6) Asszertivitás kérdőív – töltse ki a tesztet, és kiderül, mely területeken érdemes fejlesztenie magát! Milyen frappáns válaszokat adhatok nehéz helyetekben?

7) Asszertivitás párkapcsolatban, társkeresésben és a szexben.Asszertivitás a családban és barátokkal

8) Érdekérvényesítés a munkahelyen és állásinterjún. Asszertivitás speciális helyzetekben, verbális önvédelem.

 

 

 

“Hallgatóink azt szeretik a legjobban, hogy a gyakorlatok során az ő személyes problémáikkal foglalkozunk.”

 

A tréning erősen gyakorlatorientált, mert rengeteg példát mutatunk, ugyanakkor lehetőség van a tréningen résztvevők által hozott esetek, számukra problémás helyzetek asszertív megoldására is.

Három héten keresztül, hetenként egy alkalommal tartunk két 45 perces órát, így optimális idő jut otthoni gyakorlásra, a gyakorlás közben felmerülő problémák megbeszélésére is. Összesen tehát 6 x 45 percben, legkevesebb 5 fő részére indulnak kiscsoportok.

A díj 15.000,- Ft/fő. 

A tréningek havonta indulnak, ezekre folyamatosan lehet jelentkezni. A következő tréning 2018. május 6-án, szombaton indul.

Képzési naptár

ASSZERTIVITÁS TRÉNING

egyéni vagy 2 – 5 fős kiscsoport 

Időtartam: 6 x 45 perc

MÁJUS

6; 13; 27. (3 vasárnap) 10:00 – 11:30

7; 14; 28. (3 hétfő) 18:30 – 20:00

JÚNIUS

 

 

 

Rád szabott

Az elérni kívánt célhoz vezető módszer minden esetben személy szerint rád szabott, és cselekvő együttműködést feltételez.

Integratív módszerekkel

Kizárólag tudományosan megalapozott, a gyakorlatban sokszor bizonyított módszerek és eszközök együttesét alkalmazzuk.

Gyakorlat teszi…

Nálunk csak “lehetséges küldetések” vannak, és kipróbálás, tesztelés, megvalósítás, gyakorlás. A kompetencia megélése.

A Te tempódban

Segítünk addig és annyiszor, ameddig és ahányszor a siker eléréséhez szükséges. A saját tempód haladhatsz a célig.

Te döntesz

A tréningen szerzett tapasztalataid és a megéléseid alapján dönthetsz, hogy kérsz-e további segítséget a céljaid megvalósításához.

Könnyen elérsz

Ha információra van szükséged, kérdésed van, vagy ha jelentkezni akarsz, mindezt egyszerűen eléred. A tréningre jöhetsz személyesen, de eléred Skype-on is.