Asszertivitás tréning

egyéni vagy kiscsoportos formában is

havonta indul

 

Az önbizalmat, önértékelést rontó, kisebbségi érzést okozó  – a nem megfelelő konfliktuskezeléshez vezető – gondolatok, a kontrollt csökkentő megszokások átírása, otthoni gyakorlatokkal kiegészített asszertivitás tréning, akár egyénileg is.

Az asszertivitás tréningen jó megoldásokat tanulhatsz és gyakorolhatsz arra a kihívásra, hogy egyértelműen és határozottan tudd megfogalmazni és képviselni önmagad ill. a saját érdekeidet, miközben elfogadással és tisztelettel figyelsz a konfliktusban érintett partneredre is!

Ehhez igénybe vehetet a pszichodráma egyedi eszközeit is, amelyek nagyszerűen segítenek, hogy jobban ráláss működésmódjaidra, kihívásaidra, problémáidra, és előrehaladhass az “elég jó” megoldásokhoz vezető úton.

A tréningen nemcsak egy kislétszámú csoportban, de egyénileg is résztvehetsz. Bármelyiket választod, a saját élmény, a tapasztalat és az egyes eredményekből, adatokból történő következtetések rendszerén nyugvó kognitív terápia egyes eszközeit is a rendelkezésedre bocsátjuk.

Gyere és tapasztald meg, ahogy egymást különösen hatékonyan kiegészítő, harmonikus egységbe ötvözzük a pszichodráma és a kognitív terápia szemléletét, módszereit ill. megoldásait az asszertivitás gyakorlati megoldásaival!

Dr. Dóczi Rita pszichodráma asszisztens

Pszichodráma asszisztens képesítésemet Daubner Béla képzésén szereztem.

Mi az, amit a tréning során tőlem kap?

Az asszertivitás tréning során részletesen elmondom, és természetesen meg is megbeszéljük, Ön pedig otthon kipróbálja és gyakorolja azokat a bevált módszereket, mesterfogásokat, amelyekkel már néhány alkalmat követően is a legjobb eredményt tudja elérni a konfliktusokban és a saját érdekei érvényesítésében.

Tőlem végre egy olyan ismereteket, módszereket és gyakorlatokat kap, amelyek segítségével

  • magabiztosan tud belemenni, a konfliktusokba,
  • képviselni tudja saját érdekeit, miközben figyel a másik érdekeire is, úgy, hogy erre nem kell nem kell rákészülnie, és
  • rengeteg időt, energiát takarít neg, sok-sok feszültséget kerül el, mert nem kell visszatérően önmagával küzdeni a konfliktusokban.

Hogyan dolgozom?

A csoport, vagy az Ön esetében is az alacsony önértékeléshez, önbizalomhoz, stb. vezető okok felderítésével, az un. “anamnézissel” kezdem.  Ezután 3 tréning következik, heti gyakorisággal. Skype-on, Messengeren.

Minden tréning alkalmával 

egy-egy, a nem elég jó konfliktuskezeléshez, önérvényesítéshez vezető okkal, (beidegződéssel, gondolattal, stb.) dolgozunk. Emellett pedig új ismereteket, szempontokat, eredményes magatartásokat és megoldási módokat, technikákat tanulunk.

A tanultakat a helyzetgyakorlatokban ki is próbáljuk, begyakoroljuk. A tréningek között pedig otthon vagy bárhol gyakorolni lehet az új készségeket, kompetenciákat.

Az egyéni tréningek helyszíne

PSYCHOCOMFORT ASSZERTIVITÁS TRÉNING – ONLINE

egyéni vagy 2 – 5 fős kiscsoportos (2 – 5 fős) 

Időtartam: kiscsoportos esetén összesen 6 x 45 perc, egyéni tréning esetén 3 x 60 perc, 3 alkalommal, három héten keresztül.

A tréningek havonta indulnak, ezekre folyamatosan lehet jelentkezni.

A következő kiscsoportos tréning 2020. július 18-án, szombaton indul. Egyéni tréningek előzetesen, személyesen egyeztetett időpontokban!

A tréning erősen gyakorlatorientált, mert rengeteg példát mutatunk, ugyanakkor lehetőség van a tréningen résztvevők által hozott esetek, számukra problémás helyzetek asszertív megoldására is.

A tréningek között optimális idő jut otthoni gyakorlásra, a foglalkozásokon pedig a gyakorlás közben felmerülő problémák megbeszélésére is.

 

Az egyes tréningek úgy következnek egymás után, hogy az egyszerűbb, könnyebb feladattól lépjen/ek/ az egyre fajsúlyosabbak felé.

TRÉNING NAPTÁR és RÉSZTVÉTELI DÍJ

JÚLIUS

18; 25; aug. 1. (3 szombat) 10:00 – 11:30

20; 27; aug. 3. (3 hétfő) 18:30 – 20:00

AUGUSZTUS

15; 22; 29. (3 szombat) 10:00 – 11:30

10; 17; 24. (3 hétfő) 18:30 – 20:00

A teljes – kiscsoportos – résztvételi díj 20.000,- Ft/fő

A teljes – egyéni – részvételi díj 30.000,- Ft/fő

TEMATIKA

1) Mit jelent asszertívnak lenni? A 4 fő viselkedéstípus (agresszív, passzív, passzív-agresszív és asszertív) jellemzői, használatának okai és következményei

2) Az asszertivitás előnyei, jellemzői és típusai. Az asszertivitás lehetséges negatív következményei

3) Az asszertív jogok és kötelességek listája. Az asszertív viselkedés eszközei.

4) “Zsiráftánc” (az asszertív üzenet 4 lépése). Milyen helyzetekben lehet különösen hatékony az asszertív viselkedés?
Hatékony hallgatás, hatékony közlés, jogérvényesítő és kapcsolatmenedzselő helyzetek, mások indulati közléseinek, érzelmi érveléseinek fogadása, szimpátianyerő szándék, vita, kérés, hogyan mondjunk nemet?, düh kifejezése, mit kezdjek mások zavaró viselkedésével?, manipulatív emberek kezelése, hogyan motiváljunk?, kritika/panasz fogadása, hogyan adjunk negatív/pozitív visszajelzést?

5) Melyek lehetnek azok a helyzetek, amelyekben az asszertív kommunikáció nem hatékony? Az asszertív viselkedésen kívül mit tehetek, hogy jobban érezzem magam? Hogyan viszonyulhatok a konfliktusokhoz másképp?

6) Asszertivitás kérdőív – töltse ki a tesztet, és kiderül, mely területeken érdemes fejlesztenie magát! Milyen frappáns válaszokat adhatok nehéz helyetekben?

7) Asszertivitás párkapcsolatban, társkeresésben és a szexben.Asszertivitás a családban és barátokkal

8) Érdekérvényesítés a munkahelyen és állásinterjún. Asszertivitás speciális helyzetekben, verbális önvédelem.

Hallgatóink azt szeretik a legjobban, hogy a gyakorlatok során az ő személyes problémáikkal foglalkozunk.