+36 30 188 8077 kapcsolat@psychocomfort.com hétfő - péntek 8:00 - 20:00, szombat 09:00 -19:00

Pszichodráma - önismeret

Pszichodráma önismereti csoportok Budapesten és Miskolcon

ÖNISMERET FEJLESZTÉS
a pszichodráma eszközeivel,

– kognitív módszerekkel,

– mindfulness fókusszal.

Pszichodráma Budapesten és Miskolcon

A pszichodráma eszközeivel keress és találj jó válaszokat örök kérdésekre, olyanokra mint: “ki vagyok én”, ill. “milyen vagyok én”, és “mi az életem célja / értelme”, hogy alaposan elmélyítsd, kiteljesítsd az önismeretedet!  

Vedd igénybe a csoport megtartó erejét, amely eredményesen segít abban, hogy jobban ráláss működésmódjaidra, kihívásaidra, problémáidra, és céljaid megvalósítására elindulhass az “elég jó” megoldásokhoz vezető úton!

Csatlakozz az önismereti pszichodráma csoporthoz, ahol a saját élmény, tapasztalat és az egyes eredményekből, adatokból történő következtetések rendszerén nyugvó kognitív terápia egyes eszközeit is alkalmazzuk!

Tapasztald meg, ahogy egymást nagyszerűen kiegészítő harmonikus egységbe ötvözzük a pszichodráma és a kognitív terápia szemléletét, módszereit ill. megoldásait a mindfulness megoldásaival!

Január 12-én várunk Miskolcon – még csatlakozhatsz. A részletekért görgess lejjebb! 

A budapesti csoport januárban indul. Előzetes megbeszélés december 15-én. Részletek:

Önismereti csoportunk Budapesten a Móricznál

Pszichodráma önismereti csoport indul

120 órás integratív szemléletű önismereti csoportot szervezünk azoknak, akik szeretnének továbbhaladni önmaguk megismerésének útján, mélyíteni szeretnék önismeretüket. Együtt dolgozunk az aktuális nehézségek megoldásán, az elakadások tudatosításával és megszüntetésével. A zárt csoportos keretben zajló folyamat során a csoporttagoknak lehetőségük nyílik könnyíteni transzgenerációs terheiken, megoldást találhatnak olyan problémákra, amelyek a személyiséget és a családi rendszert érzékenyen érintik. Az elakadások feloldásával lehetővé válhat a mindennapok harmonikusabb, örömtelibb megélése. (Leggyakrabban, de nem kizárólag fölmerülő témakörök: párkapcsolat és intimitás/szexualitás, veszteség, gyász, agresszió kezelése, munkahelyi problémák, szülő-gyerek konfliktusok, babakérdés, szerepeltolódások stb.)
A csoportmunka során legfőképp a pszichodráma és a bodywork technikáit használjuk, mely kiegészül relaxációval, vezetett imaginációval, illetve a tapasztalatok verbális feldolgozásával. A csoport, mint biztonságos keret, lehetővé teszi, hogy az eddigi viselkedési minták helyett védett környezetben lehessen újakat kipróbálni, és a tapasztalatokat azután a hétköznapi életben fölhasználni.

Csoportvezetők:
Soponyai-Nagy Krisztina pszichológus, pszichodráma asszisztens
dr. Dóczi Rita, szexuálterapeuta, pszichodráma asszisztens 

A csoportot havonta egy pénteki napon 12-20 óráig tartjuk. (10×45 perc+2×15 perc szünet) A pénteki alkalom egyszer, júliusban, kiegészül a hétvégével. Érkezés negyed órával a kezdés előtt.
Az első három alkalom felvételi szeminárium. Ezalatt megismerkedhetsz a felhasznált módszerekkel, technikákkal, eldöntheted, hogy kész vagy-e a hosszabb távú együttműködésre. A harmadik alkalom végén köteleződünk el a csoportban való közös munkára. Innentől kezdve jelenlétedre a program végéig számítunk, ezért a hiányzásokat is fizetni kell.

Időpontok:
2019. jan. 18, márc. 1, április 5, május 3, május 31, július 5-6-7. A csoport ősszel folytatódik.

A helyszín: Budapest 1111, Bartók Béla út 52. 1. em. 3. 6-os kapucsengő.

A részvétel díj: 15.000 Ft/ alkalom. A csoportban a helyedet a regisztrációs díj (20 000 Ft) befizetésével biztosíthatod az előzetes technikai megbeszélés alkalmával, amelyet 2018. december 15-én este 18-19 óráig tartunk (ez az alkalom ingyenes). A regisztrációs díjat az utolsó alkalommal, a csoport lezárásakor visszakapod. (Ha hamarabb hagyod abba a csoportot, a regisztrációs díj nem jár vissza.) A csoport a jelentkezés sorrendjében telik be. Jelentkezéskor felvételi interjút tartunk személyesen vagy Skype-on, ahol felteheted a kérdéseidet is.

Figyelem! Részletfizetési kedvezmény: a 15.000 Ft-os díj alkalmanként fizethető.

Bővebb információ és jelentkezés:  Dr. Dóczi Ritánál +36 20 438 4667  vagy a Psychocomfort egyéb elérhetőségein keresztül.

 

Ide kattintva pedig még tovább olvashatsz az önismereti pszichodrámáról.

Önismereti csoportunk Miskolcon

Pszichodramatikus és kognitív módszerekkel működő önismereti csoportot indítottunk

Az önismereti képzés időtartama az őszi-tavaszi félévben: 70 óra, amelyet esetenként otthoni feladatok egészítenek ki
A képzés gyakorisága: 1 hónapban 1 szombat, reggel 10 órától délután 17 óráig
A csoport nyitott, még csatlakozhatsz!
A képzés díja: 15.000 Ft/nap, kivéve a felvételi elbeszélgetéseket, amelyek ingyenesek

A csoport vezetője: dr. Dóczi Rita 

Játékmester: Sárkány Roland

A jelentkezés 15. 000 Ft befizetésével válik teljessé, ez az összeg beleszámít a tréning árába. A férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel.

Figyelem! Részletfizetési kedvezmény: a 15.000 Ft-os díj alkalmanként fizethető. Pedagógusoknak a teljes összegből 20% kedvezmény!

A helyszín: a Földes Ferenc Gimnázium 24-es tanterem (3525 Miskolc, Kelemen Didák u. 5.).

A képzés célja: az önismeret segítése, fejlesztése, az egyéni és a társas viselkedés hatékonyságának növelése.

Az önismereti képzésünkön a pszichodráma, a kognitív terápia és a mindfulness módszereit és ismereteit ötvözzük, és ezáltal az önismeret kiteljesedésének, elmélyülésének erőteljes megtapasztalásával ajándékoz meg. 

A következő foglalkozások dátumai:

2019-ben: január 12, február 16, március 9, április 13-14 (szombat és vasárnap).

 

Bővebb információ és jelentkezés:  Dr. Dóczi Ritánál +36 20 438 4667  vagy a Psychocomfort egyéb elérhetőségein keresztül.

 

Ide kattintva pedig még tovább olvashatsz az önismereti pszichodrámáról.

Önismereti pszichodráma
Mit adunk Neked

az önismerettel?

Az önismeret útja és folyamata, vagyis önmagunk (reakcióink: gondolataink, érzelmeink, viszonyulásaink, cselekedeteink) megismerése, megértése és fejlesztése lehetőséget ad félelmeink leküzdésére, a teljes élet megélésére, a fejlődésre, a belső béke megteremtésére, az önreflexióra, a világos gondolkozásra, a hatékony cselekvésre. Kellő önismeret birtokában erősebbek és motiváltabbak vagyunk kétségeinkkel, gyengeségeinkkel, hiányainkkal való szembenézésre, határaink megismerésére és átlépésére.

Tény 1)
Tény 2)
Tény 3)

A csoportban végzett kreatív önismereti munka sorsformáló eredményekre vezethet azzal az integratív módszerünkkel, amely keretbe fogja a pszichodráma, a kognitív terápia és a mindfulness szemléletét és eszközeit.

Ez a dinamikus megközelítés, amelyben az életünkre úgy tekintünk, mint a fejlődés és a növekedés nagyszerű lehetőségére, esélyt ad arra is, hogy korábbi félelmeinktől, béklyóinktól, előítéleteinktől és sztereotípiáinktól megszabaduljunk, valamint ráleljünk az eddig rejtett céljainkra, lehetőségeinkre és megoldásainkra.

A személyiségem úgy, ahogy én látom, észlelem, kizárólag saját számomra létezik, és, mint döntően a tudattalanból táplálkozó, nekem is csak részlegesen megismerhető.

A tudatosság növelése, a meghatározó és vezérlő gondolatok, hiedelmek, meggyőződések, minták valamint nem utolsó sorban érzelmek megismerése valamint értékelése ugyancsak központi szerepet kap az önismereti munkában.

Jól láthatóan hosszú és mindkét oldalról átjárható határ húzódik az énkép részletes megrajzolása és a személyiség alakítása, fejlesztése között.

A párkapcsolatra vágyók között leginkább azok maradnak mégis egyedül, akik önismereti-, önértékelési problémával, netán valamilyen személyiségzavarral küzdenek, túl magasak az elvárásaik, vagy akikben erős a csalódástól, sérüléstől való félelem.

Az egyedül töltött évek, a sikertelen kísérletek pedig egyrészt megszokottá teszik az egyedüllétet, másrészt gyakran tovább rongálják az önbizalmat, rontva a párkeresés, az új kapcsolat kialakításának esélyeit. 

Az önismeret folyamata remek alapot biztosít önmagunk és vele természetes tökéletlenségünk elfogadásához, valamint az új kihívások miatt szükséges változáshoz is.

Önismeret, szembenézés önmagunkkal

Jelentkezz most önismereti csoportunkba! +36 20 438 4667

A jelentkezéshez használhatod a Psychocomfort egyéb elérhetőségeit is.

Rád szabott

Az elérni kívánt célodat minden esetben te szabod meg, a céljaidon való munka cselekvő együttműködést feltételez.

Integratív módszerek

Kizárólag tudományosan megalapozott, a gyakorlatban sokszor bizonyított módszerek és eszközök együttesét és a pszichodráma szabályait alkalmazzuk.

Gyakorlat teszi

Nálunk csak “lehetséges küldetések” vannak, és kipróbálás, tesztelés, megvalósítás, gyakorlás. A kompetencia megélése.

A Te tempódban

Segítünk annyiszor,  ahányszor a siker eléréséhez szükséges. A saját tempódban haladhatsz, fejlődhetsz. Nincs kötelező drámajáték, megszólalás.

Csak Te döntesz

A második csoportfoglalkozás végén dönthetsz, hogy elköteleződsz-e saját céljaid és a csoport felé, és a mi segítségünkkel mész-e tovább.

Könnyen elérsz

Ha információra van szükséged, kérdésed van, vagy ha jelentkezni akarsz, mindezt egyszerűen eléred.

Pszichodráma, a lélek megújulása