Pszichodráma – önismereti csoportok

Budapesten és vidéken

önismeret, önfejlesztés, önérvényesítés segítése, elakadások oldása

Fejlődés, továbblépés, megvalósítás eredményes támogatása a vezetett csoport erejével

Új “ÖN-TUDAT” önismereti csoportjaink – pszichodramatikus és kognitív módszerekkel –

Budapesten, a Balzac utca és a Pozsonyi  út sarkán.

A pénteki csoport május 10-én*, a hétvégi csoport május 26-án** indul.

100- és 150 órás “ÖN-TUDAT” önismereti csoportokat indítunk:

 

*- a 100 órás csoportot havonta 2 alkalommal pénteken,

**- a 150 órás csoportot havonta 1 hétvégén (szombat és vasárnap) tartjuk. 

 

Mindkét csoport célja az önismeret mélyítése, gazdagítása, szinesítése, az egyéni és a társas viselkedés hatékonyságának növelése. Az önismeret hozzájárul a lelki, ezen keresztül a testi egészség fenntartásához is.

Csoportjainkban leggyakrabban ezekkel a problémákkal dolgoztok: párkapcsolat, munkahelyi problémák, stresszkezelés, kommunikációs nehézségek, konfliktuskezelés, kapcsolat a szülőkkel, gyerekekkel, életközépi válság, útkeresés, újrakezdés …

Csoportvezető:
dr. Dóczi Rita, szexuálterapeuta, pszichodráma asszisztens. Bővebbet ide kattintva találsz rólam.

 

CSOPORTNAPTÁR

A pénteki csoportot havonta két pénteken délután 16:00-20:00-ig tartjuk.

A csoport foglalkozásainak időpontjai:
2019. május 10 és 31, június 14 és 21, szept. 13 és 27, okt. 18 és 25, nov. 15
 (péntek). A csoport munkája 2020-ban folytatódik.

A hétvégi csoportot havonta egy hétvégén, szombati és vasárnapi napon 9:00-17:00 óráig tartjuk.

A csoport foglalkozásainak időpontjai:
2019. május 26 (vasárnap), június 29-30, szept 14-15
, okt 19-20, nov. 16-17 (szombat-vasárnap). A csoport munkája 2020-ban folytatódik.

Júliusban és augusztusban mindkét csoportban nyári szünet lesz! 

Az első három nap során megismerkedhetsz a módszerekkel és a csoporttal, a harmadik nap végéig kell meghozni a döntésedet, hogy elköteleződsz-e a csoport mellett, vagyis végig résztveszel-e a csoport munkájában. 

 

A HELYSZÍN

 

“Lélekszíntér” – Budapest, V. Balzac utca 31. 1. em. (a Pozsonyí útnál), a Jászai Mari tértől 7 percre.

Ha a közösségi közlekedést választod, jöhetsz a 6-os, 9-es, 26-os 91-es stb. busszal vagy a 4-es ill. a 6-os villamossal, de akár a 75-ös 76-os trollival is.

Az impozáns nagy kapun belépve egyenesen gyere fel az I. emeletre vezető lépcsön, ahol közvetlenül szemben találod a bejáratot.

Ha a hétvégi csoportban ebédszünetben,  vagy a pénteki csoportban a foglalkozás előtt-után megéhezel, a Pozsonyi úton a közelben vendéglők, pizzériák, cukrászdák, teázók várnak, ha pedig sétálni szeretnél, pár percnyire ott a Szent István park és a Duna-part.

 

 

RÉSZVÉTELI DÍJ

 

– a pénteki csoportnál 17.000,- Ft/hó a két pénteki foglalkozás.

– a hétvégi csoportnál 34.000,- Ft/hó a szombati és vasárnapi foglalkozás.

A csoportokban a helyedet kaució (17.000,- Ft) befizetésével biztosíthatod. A kaució összege az utolsó foglalkozás(ok) díját fedezi. Az első három foglalkozás (vagyis az elköteleződésre nyitva álló idő) után, ha hamarabb hagyod abba a csoportmunkát, a kaució nem jár vissza.

Mindkét csoport a jelentkezés sorrendjében telik be. Jelentkezéskor ingyenes felvételi interjút tartunk Skype-on vagy Messengeren. Ennek során természetesen választ kaphatsz a kérdéseidre is.

Figyelem! Részletfizetési kedvezmény: a részvételi díj havonta fizethető.

Bővebb információ és jelentkezés:  Dr. Dóczi Ritánál +36 20 438 4667  vagy a Psychocomfort egyéb elérhetőségein keresztül.

Önismereti pszichodráma csoport Budapesten

120 órás pszichodráma önismereti csoport indult a Margit körúton

A csoport célja az önismeret segítése, fejlesztése, az egyéni és a társas viselkedés hatékonyságának növelése. Az önismeret hozzájárul a lelki, ezen keresztül a testi egészség fenntartásához. Csoportjainkban leggyakrabban ezek a problémák merülnek fel: párkapcsolat, munkahelyi problémák, stresszkezelés, kommunikációs nehézségek, konfliktuskezelés, kapcsolat a szülőkkel, gyerekekkel, útkeresés, újrakezdés …

Csoportvezetők:
dr. Dóczi Rita, szexuálterapeuta, pszichodráma asszisztens
Krizsán Andrea, klinikai szakpszichológus, pszichodráma asszisztens

Szupervízor:
Kiss György Ádám

A csoportot havonta egy szombati vagy vasárnapi napon 9-17 óráig tartjuk. Júliusban és augusztusban nyári szünet lesz, cserébe dupla alkalmakat tartunk júniusban és szeptemberben. 
Az első három alkalom során megismerkedhetsz a módszerekkel és a csoporttal,  a harmadik alkalom végéig kell meghozni a döntésedet, hogy elköteleződsz-e a csoport mellett.  

A következő foglalkozások időpontjai:
2019. május 4, június 1-2 (szombat-vasárnap). A csoport ősszel folytatódik, várható befejezés: 2019 vége.

A helyszín: Budapest, Margit körút 50-52. (villamosmegállóval szemben), a Széll Kálmán tértől 2 percre.

A részvétel díj: 15.000 Ft/ alkalom. 

A csoportban a helyedet kaució (15 000 Ft) befizetésével biztosíthatod. A kaució összege az utolsó alkalom díját fedezi. Az első három alkalom (vagyis az elköteleződés) után, ha hamarabb hagyod abba a csoportot, a kaució nem jár vissza. A csoport a jelentkezés sorrendjében telik be. Jelentkezéskor ingyenes felvételi interjút tartunk személyesen vagy Skype-on, ahol felteheted a kérdéseidet is.

Figyelem! Részletfizetési kedvezmény: a 15.000 Ft-os díj alkalmanként fizethető.

Bővebb információ és jelentkezés:  Dr. Dóczi Ritánál +36 20 438 4667  vagy a Psychocomfort egyéb elérhetőségein keresztül.

Kinek, mikor hasznos az önismereti pszichodráma?

Ha a következő címszavak egyikét – másikát mintha rólad mondaná egy belső hang: gyere!

Kommunikációs problémák

Önismereti hiányosságok

Problémás konfliktuskezelés

Negatív gondolatok

Rossz stresszkezelés

Merev énkép

Kapcsolati problémák

Önértékelési zavarok

Gyenge önérvényesítés

Mit adunk Neked az önismereti pszichodrámával vagy az önismereti csoporttal?

Az önismeret útja és folyamata: önmagunk (reakcióink: gondolataink, érzelmeink, hangulataink, viszonyulásaink, cselekedeteink) megismerése, megértése és fejlesztése.

Mindez lehetőséget ad félelmeink leküzdésére, a teljes élet megélésére, a fejlődésre, a belső béke megteremtésére, az önreflexióra, a világos gondolkozásra, a hatékony cselekvésre.

Kellő önismeret birtokában erősebbek és motiváltabbak vagyunk a változásra: kétségeinkkel, gyengeségeinkkel, hiányainkkal való szembenézésre, határaink megismerésére és átlépésére.

A pszichodráma eszközeivel keress és találj jó válaszokat örök kérdésekre, olyanokra mint: “ki vagyok én”, ill. “milyen vagyok én”, és “mi az életem célja / értelme”, hogy alaposan elmélyítsd, kiteljesítsd az önismeretedet!

Vedd igénybe a csoport megtartó erejét, amely eredményesen segít abban, hogy jobban ráláss működésmódjaidra, kihívásaidra, problémáidra, és céljaid megvalósítására elindulhass az “elég jó” megoldásokhoz vezető úton!

Csatlakozz az önismereti pszichodráma csoporthoz, ahol a saját élmény, tapasztalat és az egyes eredményekből, adatokból történő következtetések rendszerén nyugvó kognitív terápia egyes eszközeit is alkalmazzuk!

Tapasztald meg, ahogy egymást nagyszerűen kiegészítő harmonikus egységbe ötvözzük a pszichodráma és a kognitív terápia szemléletét, módszereit ill. megoldásait a mindfulness megoldásaival!

Könnyű elkezdeni

w

Ingyenes interjú

A jelentkezés véglegesítése előtt egy ingyenes interjún veszel részt, ahol persze kérdezhetsz is tőlünk.

Könnyen elérsz

Ha információra van szükséged, kérdésed van, vagy ha jelentkezni akarsz, mindezt egyszerűen eléred.

Te döntesz!

A harmadik csoportfoglalkozás végén dönthetsz, hogy elköteleződsz-e saját céljaid és a csoport felé.

Gyakran Ismétlődő Kérdések (GY.I.K.)

Mi várható a csoportban végzett önismereti munkától?

A csoportban végzett kreatív önismereti munka sorsformáló eredményekre vezethet azzal az integratív módszerünkkel, amely keretbe fogja a pszichodráma, a kognitív terápia és a mindfulness szemléletét és eszközeit.

Ez a dinamikus megközelítés, amelyben az életünkre úgy tekintünk, mint a fejlődés és a növekedés nagyszerű lehetőségére, esélyt ad arra is, hogy korábbi félelmeinktől, béklyóinktól, előítéleteinktől és sztereotípiáinktól megszabaduljunk, valamint ráleljünk az eddig rejtett céljainkra, lehetőségeinkre és megoldásainkra.

Milyen módszerekkel dolgoztok?

Kizárólag tudományosan megalapozott, a gyakorlatban sokszor bizonyított módszerek és eszközök együttesét és a pszichodráma szabályait alkalmazzuk.

Nálunk csak “lehetséges küldetések” vannak, és kipróbálás, tesztelés, megvalósítás, gyakorlás. A kompetencia megélése.

Az elérni kívánt célodat minden esetben te szabod meg, a céljaidon való munka cselekvő együttműködést feltételez.

Segítünk annyiszor,  ahányszor a siker eléréséhez szükséges. A saját tempódban haladhatsz, fejlődhetsz. Nincs kötelező drámajáték, megszólalás.

Változni fog a személyiségem is?

A személyiségem úgy, ahogy én látom, észlelem, kizárólag saját számomra létezik, és, mint döntően a tudattalanból táplálkozó, nekem is csak részlegesen megismerhető.

A tudatosság növelése, a meghatározó és vezérlő gondolatok, hiedelmek, meggyőződések, minták valamint nem utolsó sorban érzelmek megismerése valamint értékelése ugyancsak központi szerepet kap az önismereti munkában.

Jól láthatóan hosszú és mindkét oldalról átjárható határ húzódik az énkép részletes megrajzolása és a személyiség alakítása, fejlesztése között.

Hogyan hat majd a párkapcsolatomra?

A párkapcsolatra vágyók között leginkább azok maradnak mégis egyedül, akik önismereti-, önértékelési problémával, netán valamilyen személyiségzavarral küzdenek, túl magasak az elvárásaik, vagy akikben erős a csalódástól, sérüléstől való félelem.

Az egyedül töltött évek, a sikertelen kísérletek pedig egyrészt megszokottá teszik az egyedüllétet, másrészt gyakran tovább rongálják az önbizalmat, rontva a párkeresés, az új kapcsolat kialakításának esélyeit.

Az önismeret folyamata remek alapot biztosít önmagunk és vele természetes tökéletlenségünk elfogadásához, valamint az új kihívások miatt szükséges változáshoz is.

HA NEM MOST, AKKOR MIKOR?

Ha üzenetet vagy e-mailt írsz, rövidesen felvesszük Veled a kapcsolatot. Ha nem vesszük fel a mobilt, valószínűleg ügyféllel vagyunk. Ez esetben kérjük, hagyj üzenetet! Visszahívunk. Személyesen Budán, a XI. kerületben érsz el minket, de online az ország / világ bármely pontjáról. 

 

Psychocomfort központi szám: +36 30 188 8077 (8:00-20:00-ig)

ÜZENET

Kérjük, jelentkezz időben, ha biztosítani szeretnéd a helyedet!

Ha kérdésed van, tedd fel, örömmel válaszolunk! 

Nálunk online is foglalhat. Foglaljon most!

1112 Bp. Beregszász út 110. I.em.3.

kapcsolat@psychocomfort.com