+36 30 188 8077 kapcsolat@psychocomfort.com hétfő - péntek 8:00 - 20:00, szombat 09:00 -19:00

Gy.i.k.

Gyakori kérdések
Coaching GY.I.K
Kognitív viselkedés terápia GY.I.K.
Párkapcsolati tanácsadás GY.I.K.
Szexuálterápia GY.I.K.

Mi a coaching (ejtsd: “kócsing”)?

A coaching egy, a kognitív készségek erősítésére koncentráló szellemi “edzés”. Alapvetően az ügyfél meglévő tudására, tapasztalataira épít, ezek más, innovatív, kreatív alkalmazását segíti elő, egy vagy néhány konkrét feladat “elég jó”megoldása érdekében.

A konzultációban – az ügyfél által kitűzött célok elérésének segítése érdekében – a coach, egyebek mellett gyakran alkalmazza a kognitív viselkedésterápia, a pozitív pszichológia és a neuro-lingvisztikus programozás (NLP) eszközeit.

A strukturált folyamat során a coach – értő (aktív) figyelemmel – professzionális, többnyire nyitott kérdéseket tesz fel az ügyfélnek. Ennek során rákérdez az ügyfél által szokásosan alkalmazott, nem eléggé sikeres, vagy kifejezetten problémás megoldásokra, a kitűzött célra (vagy célokra), a lehetséges megoldásokra és eszközökre, a konkrétan alkalmazni szándékozott megoldásokra, stb.

A beszélgetésen kívül történik-e valami a coaching-on? 

A coaching konzultáción beszélgetünk. A minden esetben van gyakorlati feladat is, amelyet otthon kell elvégezni, a megbeszéltek alapján. 

A coach csak az ügyfél által hozott probléma megoldásával foglalkozik? 

Igen. A coaching egy célzott, gyors folyamat, éppen ez lényege. A coach kizárólag az ügyfél által hozott helyzet / feladat valós megoldására segít eredményes módszereket és eszközöket találni, és azokat a gyakorlatban sikeresen alkalmazni. 

Mennyire hatékony a coaching? 

A coaching a mérések szerint egy igen eredményes segítő módszer. A beválási hatékonysága a külföldi statisztikák szerint 75-85% között van. A sikerhez azonban az ügyfél / ügyfelek elkötelezett, kitartó együttműködése nélkülözhetetlen.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-30-188-8077-es mobilszámon (dr. Rusznák Tamástól)!

Mi a kognitív viselkedés terápia?

A kognitív viselkedés terápia egy olyan gyors terápia, amely során a terapeuta egyfajta tréneri megközelítéssel a zavaró, ismétlődő negatív gondolatok megkérdőjelezésében és kontrollálásában segít Önnek. Ilyenek lehetnek pl. a negatív önképével vagy irracionális félelmeivel kapcsolatos gondolatok.

A terápia során – közérthető formában – elsősorban az előtérben lévő, a tudatban, gondolkodásban jelen lévő problémákat vizsgálják meg egy támogató közegben, és nem az okokat elemzik. A terapeuta felkészíti Önt, hogy bizonyos, zavaró dolgokkal kapcsolatban másként gondolkodjon és érezzen.

A terápiás üléseknek világos, jól strukturált folyamata, szerkezete van. Jellemző, hogy a páciens otthoni gyakorlatokat is kap, melyeket két alkalom között kell elvégeznie.

Általában ezek a terápiák nem tartanak tovább néhány hónapnál (kb. 20 alkalom). Előfordul, hogy a terapeuta további kontroll alkalmakat ajánl fel.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-30-188-8077-es mobilszámon (dr. Rusznák Tamástól)!

Mi a párkapcsolati tanácsadás?

A párkapcsolati tanácsadás a párkapcsolatban rendszeresen előforduló nehéz-, problémás helyzetek, elakadások, feszültségek sikeres megoldásában segít. 

Egyedül is mehetek párkapcsolati tanácsadásra? 

Természeten, ha teheti, a párjával együtt jöjjön. Ám számos esetben nem egyformán motivált mindkét fél a segítségkérésre. Az egyéni tanácsadás is lehet maximálisan hatékony, egyes esetekben pedig akár sokkal hatékonyabb is, a problémától függően. Mindenesetre, ha eljön – akár egyedül, akár párjával, – már egy óriásit lép a megoldás felé.

A beszélgetésen kívül történik-e valami a párkapcsolati tanácsadáson? 

A tanácsadáson beszélgetünk. A legtöbb esetben van gyakorlati feladat is, amelyet otthon kell elvégezni a megbeszéltek alapján. 

A párkapcsolati tanácsadó csak a párkapcsolattal foglalkozik? 

Nem. A tanácsadás során megoldást találhat egyéb életvezetési nehézségére is. Közösen megbeszéljük, hogy erre melyik módszer a leghatékonyabb, és a pár melyikben tud egymással leginkább együttműködni.

Mennyire hatékony a párkapcsolati tanácsadás? 

A tanácsadónak igazán hálás feladata van. Azon kívül, hogy sokban segíthet a pároknak a stabil párkapcsolat kialakításában és fenntartásában, a hazai és a külföldi statisztikák szerint ezt hatékonyan teszi: a mentálhigiénés szolgáltatások közül ez az egyik legsikeresebb. A sikerhez azonban a ügyfelek / ügyfél elkötelezett, kitartó együttműködése nélkülözhetetlen.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-30-188-8077-es mobilszámon (dr. Rusznák Tamástól)!

Mi a szexuálterápia?

Olyan szexuális zavarok megoldásával foglalkozik, mind orgazmus-zavarok, korai magömlés, merevedési zavar, a szexuális vágy csökkenése, pornófüggés, stb. 

Egyedül vagy párommal menjek szexuálterápiára? 

Mivel a szexualitást érintő probléma a pár problémája, ha teheti, érkezzen párjával együtt az első alkalomra. Ám, ha egyedül kér segítséget, az is lehet maximálisan hatékony a problémától függően. Mindenesetre, ha eljön – akár egyedül, akár párjával, – már egy óriásit lép a megoldás felé.

A beszélgetésen kívül történik-e valami szexuálterápián? 

A szexuálterápián csak beszélgetésre kell számítani. Az esetleges gyakorlati feladatokat otthon kell elvégezni a megbeszéltek alapján. Egyes esetekben szakorvos bevonására is szükség lehet.

A szexuálterapeuta csak a szexszel foglalkozik? 

Nem, szexuálterápián megoldást találhat egyéb párkapcsolati nehézségére is. Közösen megbeszéljük, hogy problémájára melyik módszer a leghatékonyabb, és a pár melyikben tud leginkább együttműködni.

Mennyire hatékony a szexuálterápia? 

A szexuálterapeutának nagyon hálás feladata van. Azon kívül, hogy nagyban segíthet az embereknek boldogságuk elérésében, a statisztikák szerint ezt hatékonyan teszi: a mentálhigiénés szolgáltatások közül ez az egyik legsikeresebb. Ha a szervi okokat kizártuk, a korai magömlés például csaknem minden esetben orvosolható szexuálterápiával. A sikerhez azonban a páciens szorgalmas együttműködése nélkülözhetetlen.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-20-438-4667-es mobilszámon (dr. Dóczi Ritától)!

Kérdése van? Tegye fel bátran!

Ehhez nem kell mást tennie, csak kitölti egy űrlapot, és 24 órán belül megválaszoljuk a kérdését.