Gyakran Ismétlődő Kérdések

Klienseink legtöbbször ezeket a kérdéseket teszik fel. Nézze át, és ha nem találta meg az Önt érdeklő választ, bátran kérdezzen! Örömmel válaszolunk.

Egyéni szexuálterápia / tanácsadás / life-coaching

Mi a kognitív viselkedés terápia?

A kognitív viselkedés terápia egy olyan gyors terápia, amely során a terapeuta egyfajta tréneri megközelítéssel a zavaró, ismétlődő negatív gondolatok megkérdőjelezésében és kontrollálásában segít Önnek. Ilyenek lehetnek pl. a negatív önképével vagy irracionális félelmeivel kapcsolatos gondolatok.

A terápia során – közérthető formában – elsősorban az előtérben lévő, a tudatban, gondolkodásban jelen lévő problémákat vizsgálják meg egy támogató közegben, és nem az okokat elemzik. A terapeuta felkészíti Önt, hogy bizonyos, zavaró dolgokkal kapcsolatban másként gondolkodjon és érezzen.

A terápiás üléseknek világos, jól strukturált folyamata, szerkezete van. Jellemző, hogy a páciens otthoni gyakorlatokat is kap, melyeket két alkalom között kell elvégeznie.

Általában ezek a terápiák nem tartanak tovább néhány hónapnál (kb. 20 alkalom). Előfordul, hogy a terapeuta további kontroll alkalmakat ajánl fel.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-30-188-8077-es mobilszámon (dr. Rusznák Tamástól)!

Mi a szexuálterápia?

Olyan szexuális zavarok megoldásával foglalkozik, mind orgazmus-zavarok, korai magömlés, merevedési zavar, a szexuális vágy csökkenése, pornófüggés, stb. 

Egyedül vagy párommal menjek szexuálterápiára? 

Mivel a szexualitást érintő probléma a pár problémája, ha teheti, érkezzen párjával együtt az első alkalomra. Ám, ha egyedül kér segítséget, az is lehet maximálisan hatékony a problémától függően. Mindenesetre, ha eljön – akár egyedül, akár párjával, – már egy óriásit lép a megoldás felé.

A beszélgetésen kívül történik-e valami szexuálterápián? 

A szexuálterápián csak beszélgetésre kell számítani. Az esetleges gyakorlati feladatokat otthon kell elvégezni a megbeszéltek alapján. Egyes esetekben szakorvos bevonására is szükség lehet.

A szexuálterapeuta csak a szexszel foglalkozik? 

Nem, szexuálterápián megoldást találhat egyéb párkapcsolati nehézségére is. Közösen megbeszéljük, hogy problémájára melyik módszer a leghatékonyabb, és a pár melyikben tud leginkább együttműködni.

Mennyire hatékony a szexuálterápia? 

A szexuálterapeutának nagyon hálás feladata van. Azon kívül, hogy nagyban segíthet az embereknek boldogságuk elérésében, a statisztikák szerint ezt hatékonyan teszi: a mentálhigiénés szolgáltatások közül ez az egyik legsikeresebb. Ha a szervi okokat kizártuk, a korai magömlés például csaknem minden esetben orvosolható szexuálterápiával. A sikerhez azonban a páciens szorgalmas együttműködése nélkülözhetetlen.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-20-438-4667-es mobilszámon (dr. Dóczi Ritától)!

Mi a coaching (ejtsd: “kócsing”)?

A coaching egy, a kognitív készségek erősítésére koncentráló szellemi “edzés”. Alapvetően az ügyfél meglévő tudására, tapasztalataira épít, ezek más, innovatív, kreatív alkalmazását segíti elő, egy vagy néhány konkrét feladat “elég jó”megoldása érdekében.

A konzultációban – az ügyfél által kitűzött célok elérésének segítése érdekében – a coach, egyebek mellett gyakran alkalmazza a kognitív viselkedésterápia, a pozitív pszichológia és a neuro-lingvisztikus programozás (NLP) eszközeit.

A strukturált folyamat során a coach – értő (aktív) figyelemmel – professzionális, többnyire nyitott kérdéseket tesz fel az ügyfélnek. Ennek során rákérdez az ügyfél által szokásosan alkalmazott, nem eléggé sikeres, vagy kifejezetten problémás megoldásokra, a kitűzött célra (vagy célokra), a lehetséges megoldásokra és eszközökre, a konkrétan alkalmazni szándékozott megoldásokra, stb.

A beszélgetésen kívül történik-e valami a coaching-on? 

A coaching konzultáción beszélgetünk. A minden esetben van gyakorlati feladat is, amelyet otthon kell elvégezni, a megbeszéltek alapján. 

A coach csak az ügyfél által hozott probléma megoldásával foglalkozik? 

Igen. A coaching egy célzott, gyors folyamat, éppen ez lényege. A coach kizárólag az ügyfél által hozott helyzet / feladat valós megoldására segít eredményes módszereket és eszközöket találni, és azokat a gyakorlatban sikeresen alkalmazni. 

Mennyire hatékony a coaching? 

A coaching a mérések szerint egy igen eredményes segítő módszer. A beválási hatékonysága a külföldi statisztikák szerint 75-85% között van. A sikerhez azonban az ügyfél / ügyfelek elkötelezett, kitartó együttműködése nélkülözhetetlen.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt, online, vagy a 06-30-188-8077-es mobilszámon (dr. Rusznák Tamástól)!

Mi a business coaching?

Mit érdemes tudnom a Psychocomfort szolgáltatásairól?

Önre szabott

Az elérni kívánt célhoz vezető terápia / tanácsadás / coaching minden esetben személy szerint önre szabott. Cselekvő együttműködést feltételez.

Integratív módszerek

Kizárólag tudományosan megalapozott, a gyakorlatban sokszor bizonyított módszereket és eszközöket használunk. A szexuálterápiát a szexuálterapeuták etikai kódexe szerint, a coachingot a coachok etikai kódexe szerint végezzük.

Gyakorlat teszi…

Nálunk csak “lehetséges küldetések” vannak, a kompetencia megélése. Kipróbálás, tesztelés, megvalósítás, gyakorlás.

Az Ön tempójában

Segítünk addig és annyiszor, ameddig és ahányszor a siker eléréséhez szükséges. A saját tempójában haladhat célja eléréséig.

Szakmai háttér

Rendszeresen publikálunk egészséggel és szexuális egészséggel kapcsolatos írásokat. Dr. Dóczi Rita tagja a Szexológiai Tudományos Társaságnak. Dr. Rusznák Tamás pedig tagja az IAC-nek (International Association of Coaching).

Könnyen elér(i)

Ha információra van szüksége, kérdése van, ha időpontot kíván foglalni vagy módosítani, mindezt egyszerűen eléri.
Időpontot pedig akár online is választhat.

Párterápia / párkapcsolati tanácsadás / csoportok 

Mi a párkapcsolati tanácsadás

A párkapcsolati tanácsadás a párkapcsolatban rendszeresen előforduló nehéz-, problémás helyzetek, elakadások, feszültségek sikeres megoldásában segít.

Egyedül is mehetek párkapcsolati tanácsadásra? 

Természeten, ha teheti, a párjával együtt jöjjön. Ám számos esetben nem egyformán motivált mindkét fél a segítségkérésre. Az egyéni tanácsadás is lehet maximálisan hatékony, egyes esetekben pedig akár sokkal hatékonyabb is, a problémától függően. Mindenesetre, ha eljön – akár egyedül, akár párjával, – már egy óriásit lép a megoldás felé.

A beszélgetésen kívül történik-e valami a párkapcsolati tanácsadáson? 

A tanácsadáson beszélgetünk. A legtöbb esetben van gyakorlati feladat is, amelyet otthon kell elvégezni a megbeszéltek alapján.

A párkapcsolati tanácsadó csak a párkapcsolattal foglalkozik? 

Nem. A tanácsadás során megoldást találhat egyéb életvezetési nehézségére is. Közösen megbeszéljük, hogy erre melyik módszer a leghatékonyabb, és a pár melyikben tud egymással leginkább együttműködni.

Mennyire hatékony a párkapcsolati tanácsadás? 

A tanácsadónak, konzulensnek igazán hálás feladata van. Azon kívül, hogy sokban segíthet a pároknak a stabil párkapcsolat kialakításában és fenntartásában, a hazai és a külföldi statisztikák szerint ezt hatékonyan teszi: a mentálhigiénés szolgáltatások közül ez az egyik legsikeresebb. A sikerhez azonban a ügyfelek / ügyfél, őszintesége, nyíltsága és elkötelezett, kitartó együttműködése nélkülözhetetlen.

Maradtak még kérdései?

Kérdezzen tőlünk itt: online, vagy a 06-30-188-8077-es mobilszámon (dr. Rusznák Tamástól)!

Mi az önsegítő csoport?

Mi a pszichodráma csoport?

Hogyan tudok hozzákezdeni?

w

Free 20 Min Chat

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

Book Appointment

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

1st Session!

Vestibulum ac diam sit amet quam vehicula elementum sed sit amet dui.

Kérdezzen / kérjen időpontot / jelentkezzen!

24 órán belül felvesszük Önnel a kapcsolatot. Személyesen Budán, a XI. kerületben ér el minket, de online az ország / világ bármely pontjáról. Ha kivételesen sürgős, kérjük, hívja a 112-őt, vagy keresse fel a legközelebbi sürgősségi centrumot!

ÜZENET

Egyszerűen és gyorsan elér minket, akár személyesen jön, akár online keres meg.

A parkolás a ház előtt mindig ingyenes, közösségi közlekedéssel pedig a 8E busztól 3 percet kell csak sétálnia.

Nyitvatartás: hétfőtől péntekig 8:00-tól 20:00-ig, szombaton pedig 09:00-tól 19:00-ig várjuk!

Kérjük, előzetesen kérjen időpontot! Ha feljebb görget, itt online is megteheti.

rita.doczi.dr / tamas.rusznak.dr

1112 Bp. Beregszász út 110. I.em.3.

kapcsolat@psychocomfort.com